VATAN KALBİNİN ATTIĞI YER ÇANAKKALE...

VATAN KALBİNİN ATTIĞI YER ÇANAKKALE...

Çanakkale Zaferi “Ben size Taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” diyen şanlı komutan Gazi Mustafa Kemal’in ve cephe gerisinde değil, askerlerinin önünde onlarla birlikte savaşan kahraman komutanlarımızın, kahraman askerlerinin kanlarıyla, canlarıyla yazdıkları kurtuluş destanıdır.

12.04.2024 15

 Çanakkale Zaferi’nin 109. yılını kutlamanın ve vatanı, milleti ve kutsal değerlerini korumak için savaşarak, bu uğurda canını vermiş aziz şehitlerimizin “Şehitler Günü” nü idrak etmenin milli gururunu yaşıyoruz.Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, birçok yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını, canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren emsalsiz bir kahramanlık destanıdır.Çanakkale Zaferi; Seyyit Onbaşı’nın Ezineli Yahya Çavuş’un Kınalı Hasan’ın Nezahat Onbaşı’nın ve daha nice yiğidin tarihe sığmayan hikayeleri ile doludur. Kısacası Çanakkale Türk milletinin varoluş mücadelesidir.Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle Çanakkale “bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan” zaferin adıdır.

Milli şairimizin şiirinde ;

“Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın,                                               

                 Gömelim seni tarihe desem sığmazsın”                                                                                                     

diye tanımlanan ÇANAKKALE şehitlerimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun..


Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.



12-04-202412-04-202412-04-202412-04-202412-04-202412-04-202412-04-2024